Kevin Beeckman

Sanitair en centrale verwarming voor nieuwbouw en renovatie

Wij zijn een jong, groeiend bedrijf gespecialiseerd in sanitaire installaties en centrale verwarming. Dit doen wij zowel in nieuwbouw als in renovaties. Naast de volledige installatie of renovatie kan u ook op ons rekenen voor herstellingen. Kwaliteit en service staan bij ons voorop en u kan erop rekenen dat ik als zaakvoerder ook meewerk en alles zelf opvolg! Naast het sanitair en de CV kan u bij ons ook terecht voor de plaatsing van zonnepanelen.
Zo staan wij in voor de volledige installatie van A tot Z!

Kevin Beeckman.

Centrale Verwarming

Voor de plaatsing of onderhoud van uw centrale verwarming, kan u steeds bij Kevin Beeckman terecht. Ook het vervangen van uw oude ketel kan u aan ons toevertrouwen.


Plaatsing

Bij de plaatsing van uw centrale verwarming, gaan we zeer nauwkeurig te werk.

Voor de keuze van de juiste verwarmingsketel, moet men rekening houden met volgende punten:

  • Soort verwarmingselementen
  • Nodig vermogen van de brander (in kw)
  • Klassiek of condenserend
  • Type verbranding (open of gesloten)
  • Beschikbare ruimte (wand of vloerketel)
  • Sanitaire installatie (doorstroom en/of boiler)

Onderhoud

Uw verwarmingsinstallatie heeft ook onderhoud nodig!

Een goed onderhouden installatie geeft u tal van voordelen. Het verbruik zal gunstiger zijn. Het rendement van uw installatie is hoger. Sterk verminderde kans op storingen. Een goed onderhouden installatie heeft een langere levensduur.

Kevin Beeckman zorgt voor het wettelijk (in België verplicht) onderhoud op zowel stookolie als gasketels.

Voor een gasketel om de 2 jaar en voor een stookolie ketel elk jaar. Het onderhoud aan de verwarmingstoestellen gebeurd telkens volgens de technische voorschriften van de fabrikant. Na het onderhoud krijgt ook u ook steeds het wettelijk attest, dit attest moet u bijhouden samen met uw brandverzekering. Op aanvraag dient u dit attest immers te kunnen voorleggen aan uw verzekering.


Vervanging van oude ketel

Bent u aan het renoveren? Dan is het vervangen van uw traditionele ketel door een condensatieketel zeker het overwegen waard. De nieuwe generatie condensatieketels bespaart immers een pak energie en haalt een veel hoger rendement. De installatie is bovendien zeer eenvoudig. In de meeste gevallen is het niet nodig leidingen te vervangen of muren uit te kappen.


De populariteit van de condensatieketel blijft toenemen

Deze type verwarming haalt een hoger rendement dan de meer conventionele verwarmingsketels. De beste oplossing wanneer men aan vervanging toe is, bij renovaties bijvoorbeeld. Ook bij nieuwbouw is een condensatieketel de beste optie.


Hoe werkt een condensatieketel?

Bij de verbranding van gas verbindt de in het gas aanwezige waterstof zich met de zuurstof uit de rookgassen en vormt zo waterdamp. Deze waterdamp heeft een hoge temperatuur die bij klassieke verwarmingsketels volledig langs de schouw verloren gaat. Condensatieketels daarentegen maken gebruik van deze extra bron van (gerecycleerde) energie. De waterdamp wordt afgekoeld tot hij terug water wordt (condensatie proces). Bij dit proces wordt er aan energierecuperatie gedaan zodat zo weinig mogelijk energie verloren gaat via de schouw.

Vragen of een afspraak plannen? Bel ons vrijblijvend op het nummer

T.  +32 2 793 10 10